Meer weten over: Letselschade, maar veroorzaker onbekend?

Wie letselschade oploopt door een onbekend of onverzekerd motorrijtuig, kan een beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer. Veel Nederlanders weten echter niet waarvoor ze precies bij het Waarborgfonds terecht kunnen.

Wij kennen de regels van het spel en kunnen u bijstaan in het verhalen van de door u geleden materiële en financiële schade.

Voorbeeld 1 uit onze praktijk: Onze cliënt rijdt in zijn auto op de snelweg en wordt door een andere automobilist aangereden, omdat die in de slip raakt door een olieplas op de weg. De olieplas is uit een onbekend gebleven voertuig gelekt en dus kan de schade (letsel: whiplash) bij het Waarborgfonds worden verhaald.

Voorbeeld 2 uit onze praktijk: Onze cliënte rijdt op haar fiets. Door het onverwacht openzwaaien van een autodeur van een geparkeerde auto komt zij ten val met ernstig knieletsel ten gevolg hebbend. Bestuurder auto rijdt weg zonder gegevens achter te laten. Eerst geprobeerd middels getuigen uit de buurt en oproep in buurtkrantje en flyer om gegevens van veroorzaker te achterhalen. Niet gelukt, maar aantoonbare inzet om veroorzaker te achterhalen, dus schade betaald door het Waarborgfonds.

Belangrijke Tips:
– Noteer, indien mogelijk, het kenteken van het veroorzakende voertuig of gegevens van de eigenaar;
– Noteer gegevens van evt. getuigen of vraag omwonenden (op schrift) of ze iets hebben gezien,
plaats een oproep/advertentie in de buurt/buurtkrant met vraag om getuigen van het ongeval/de schade zich te melden
(binnen 14 dgn. na het ongeval);
– Doe aangifte bij de politie om melding te maken van het ongeval/de schade;
– Maak foto’s van de situatie ter plaatse, ook van remsporen/glassplinters/laksporen;
– Bezoek na een ongeval altijd binnen 24 uur een arts.

Mocht u niet zeker weten of uw schade te verhalen is bij het Waarborgfonds, laat ons het voor u checken en uw belangen behartigen.
Check Je Recht, Je Hebt Er Recht Op!